Fenotip i genotip

 


Un curs més iniciem una tesina a partir de l’estudi dels agapornis de l’Escola.

Enguany ens preguntem: És possible establir el genotip a partir del fenotip de les seves cries? Plantegem hipòtesis i les resolem a partir d’una observació acurada.
La colònia d’agapornis de l’Escola ja fa anys que hi és i es va iniciar amb unes gàbies de vol fetes pels mateixos alumnes. A partir dels nostres ocells s’han realitzat tesines (estudis que pretenen fomentar l’esperit científic entre els nostres alumnes) de diferents àmbits: etologia, reproducció, cria natural i cria assistida, alimentació, costums innats i costums assolits. A més a més, els mateixos alumnes són els encarregats de tenir cura diària dels ocells i de cobrir les seves necessitats bàsiques per tal que puguin viure el millor possible.
Aquest curs, un dels estudis que es realitza és de caire genètic: farem hipòtesis sobre com seran les cries de les diferents parelles a partir del fenotip dels pares i, amb els resultats, intentarem establir noves hipòtesis, en aquest cas, relatives al possible genotip dels ocells progenitors.


Entrades populars