La llegenda que ha fet famoses les grues té el seu origen al Japó, quan la Sasaki Sadako, nena víctima de les bombes atòmiques d'Hiroshima i Nagasaki, es va disposar a fer-ne 1000, per guarir-se i tenir sort. No va arribar a fer les 1000, però els seus amics i coneguts les van finalitzar per ella. A partir d'aquell moment la grua es va convertir en símbol de pau i és present en moltes activitats de caràcter social arreu del mon.

Aquest any la Marató de TV3 recull grues per la investigació sobre la COVID-19. Amb la campanya 1origami1euro, donarà 1 euro per cada grua que s’enviï.

L'Escola L'Horitzó ens hem adherit i hem plegat més de 400 grues, tant infants com mestres i famílies. Donat que el model de la grua era complicat pels infants de menys de 6 anys, i volíem que també hi poguessin participar, aquests van pintar papers quadrats que alumnes dels grups Flipbook, Zhi, A3 i Bonsais han plegat. Han vist com els papers que havien pintat han tornat transformats en un ocell! Sembla màgia!

A l'hora d'exposar les nostres grues, hem volgut fer un tribut a la cultura oriental. Tot i que la paraula origami té origen japonès (oru: plegar, kami: paper), els primers papers plegats es van trobar a Xina. És per això que hem triat els colors blanc i negre de les taules, simbolitzant el Yin i el Yang d'origen xinès. El fil vermell sobre la taula blanca simbolitza el camí de la vida, des de que naixem fins que morim, amb grues minúscules al naixement, i d'altres més grans a la fi. Sobre la taula negra, el fil vermell es corba seguint els quatre elements: a la part exterior descriu el vol d'un ocell seguint el vent, més endins trobem les onades del mar representant l'element aigua, segueix una línia recta representant la terra i finalment trobem fil enrotllat representant el foc.

L'experiència ha estat fantàstica, els nostres alumnes són grans plegadors i han mostrat interès i moltes habilitats!

Agraïm al David Zafra, del grup Bonsais, que hagi elaborat aquest vídeo, que recull molts moments d'aquesta gran experiència.

Ara ens hem proposat arribar a les 1000!! De ben segur que ho aconseguirem!!

Moltes gràcies a tots els que han participat, infants, famílies, mestres i altres membres de l'Escola!

Entrades populars